Jumaat, 27 Mei 2011

Kawan kau tolonglah faham aku

seperti gelas ini, tak semua mampu ku terima serentak
seperti gelas ini, kesabaran ku ada batasnya
dan aku perlu luahkan sebahagian darinya
I'm felt so MAD!!!
Hei kalau lah macam ni, aku adalah manusia yang bukan sesiapa yang boleh diumpamakan sebagai tong sampah! Aku mencuba untuk bersikap adil dan berusaha untuk memahami setiap jasad yang bertengek di hadapan ku. Memahami setiapa masalah yang di kongsi, berkerut kening tuk cari jalan nak menyelesaikannya. Bodoh ke aku terlibat dalam masalah kamu ni ha??? Apasal aku cuba untuk memberi sedikit teguran, kau nak kecoh bagai nak rak? lu bikin gua panas .

Kau sibuk and mengempak gempurkan masalah kau yang kononnya besar sangat tu. Hei kau sekor je ke yang ada masalah? Kau sibuk nak hebohkan satu dunia yang kau tu ada "masalah" and nak orang faham sangat kat kau. Wei habis Probs aku kau letak tang mana ha? Its fair for me?


Aku tak kisah, kau nak share anything dengan aku. Aku suka dengar. yang aku tak suka, bila aku dah bukak mulut nak kasi pendapat dan nasihat, kau pulak yang kecoh and marah. Wei aku ni siapa sebenarnya ha? Pernahkah engkau cuba menghargai sikit apa yang aku cuba buat tuk engkau selama ini.
I tired,,
so many thing I try to do to help you
but its a nothing!

I was not one
not a friend to you

I'm tired
I never appreciated
as the wind fades away
My advice is futile

and I have decided
go away from you
find where the mistake 
just let me go


** kawan, aku bukan kejam. Aku juga manusia macam kau juga. Semoga kau memahami aku segera**





4 ulasan:

Shamsuddin Amin berkata...

susah juga bile
org luah masalah...
kita bg pendpt tp x leh terima...
baek diam je...^^

KeTaM_BaTu berkata...

kawan time senang ramai, kawan time susah ramai y lari... tapi, sahabat sejati sukar untuk dicari ganti...

mai berkata...

kalo lah ada benang dan jarum,, dah lama ku jahit mulut, mata dan telinga ini

cpahniza berkata...

sabar eh...kawan mkn kwn ke pe ni? aishh...! ssh nk cr kwn yg btul2 sjati n mmhami...hurm tp sy ada sowg..baek sgt2...so hope you will found one lah...chill!

http://kamoo-cpahniza.blogspot.com/2011/05/sayangnyaaa-kt-kawan-aku-nih.html