Sabtu, 12 Mac 2011

kawan telan kawan

Status mood : Bengang, kesal dan menyesal dan putus asa

Daripada mengutuk kegelapan, lebih baik ambil sebatang lilin dan nyalakan.
Daripada meratapi keadaan, lebih baik melakukan sesuatu untuk memperbaiki keadaan.

Nak berjaya macam orang kaya yang mencari rezeki halal tanpa ada rasuah? Nak kan, Habis tu kenapa sibuk tengok kasut aku lagi, dah lah koyak, wangi macam ikan masin. Cari lah inisiatif, langkah and idea sendiri bukan diam-diam tunggu masa untuk berkarat.

Aku nak tanya, patut ke aku mengkasihankan orang yang tak ada duit (kononnya) tetapi dia nak pergi tuisen?? Sepatutnya YA! Tetapi dalam hakikatnya, dia ada duit untuk membeli benda-benda yang memang menyusahkan diri dia sendiri seperti ROKOK dan ARAK. So wadepak punya kawan!!
Aku kesal sesangat dengan kengkawan aku. Selagi kau nak something, kau akan usahakan walau apapun terjadi, berjuang sebelum mati? ha mati?? Apa ni cakap dekat aku tak ada duit. Fine, aku boleh bagi pinjam duit aku, habis duit kat dompet bikin beli minuman keras tu apa cher beb??

Dahh, lantak engkau semua nak belajar ke, nak berjaya or nak kawin cepat! Malas aku nak pikir, bukan dapat hapa pun, dah tu poww duit aku dengan cerita sedih yang memang direka khas tuk tipu aku. Memang sah dan jelas kawan macam ni memang bukan kawan aku.

So aku dan para pembaca entry aku. Berwaspada dengan musuh dalam selimut. Biar pun kau orang tidur bersama-sama dalam selimut, jangan pikir dia tak mengapa-apakan kau. Banyak teknik dia boleh buat.. Jangan pikir terlalu dalam ha, bukan teknik *** tetapi teknik or cara mengkhianati kita.


0 ulasan: