Jumaat, 27 Jun 2014

Terserempak

Dulu aku dan kau adalah sahabat baik. Kemudian aku jatuh hati pada aku. Aku pendam hampir 10 tahun dan akhirnya aku meluah. Selepas itu, kau atau mungkin juga aku semakin jauh. Dan sekarang kita tidak ubah seperti orang asing.

Aku berjaya ' Move On '. Betapa susahnya untuk aku mengumpul seribu sebab untuk aku benci kau. Aku putus asa jadi " bff ".

Dulu aku begitu bodoh, sanggup buat apa saja untuk kau, dengan alasan kau bestfriend aku. Cukup bodoh sehingga meyakinkan kau yang aku sentiasa akur. Sorry bro. Aku bukan Mai dulu. Kalau dulu aku sanggup menghabiskan kredit untuk bertanya khabar kau, sanggup mendengar semua keluh kesah kau. But now, tidak lagi, aku letak jawatan. 

Kenapa kau muncul lagi ? Aku delete nombor telefon kau supaya aku tak call kau lagi. 2 hari yang lepas kau call,  kau kata kau rindu. Huh, boleh percaya kah? aku ni kan hanya kawan bila diperlukan sahaja. Kau ajak jumpa, aku mengelak. Aku kata aku tiada kredit. Sebenarnya aku tak mau jumpa kau.
Tadi, aku ternampak dia berjalan dengan seseorang yang dia iktiraf " bff ". Aku sebenarnya tak suka perempuan tu. Bukan sebab jeles, tapi perangai dia. Err.. Malas la nak komen. Memang bikin panas wa cakap sama lu. Aku tak tau lah macam mana nak describe feeling aku tadi. Terkejut, gelabah, happy ? aku tak tau, yang penting aku nak pergi dari situ cepat-cepat.

Hei, semoga bahagia la. Tapi kalau kau dan perempuan tu kawin, aku tak nak datang. Sekian

1 ulasan:

Shiione Wai berkata...

Tindakan yg baik, tetapi saya nk melihat reaksi korg pula semasa hari tu, saya maksudkn saya nk mengambar kb suasana ketika itu.