Sabtu, 2 Februari 2013

aku belum tua

Pada 1 Febuary 2013 maka dengan rasminya aku telah pun berjaya hidup selama 20 tahun. Syukur alhamdullilah. ok fine, aku redha dengan nombor 20 tu ~

Hadiah Terperanjat dari roomate aku :)
Aku anak sulung dari 4 orang beradik, adik aku masih sekolah. Bapa aku tak kerja sebab sakit, mak aku yang kerja. so Keadaan keluarga aku tak kaya. Sederhana saja. Masih berbumbungkan zink, rumah papan.  ada pokok mangga dan kelapa, dan yang paling best, ayam-ayam aku masih dapat bermain dengan riangnya di bawah rumah bersama-sama dengan kucing. how sweet right. simple.

Ya sometime, huhu tapi kami selalu ada masalah duit. Hutang sana sini, pinjam duit orang. Mak aku tak cerita. Tapi mata dia, nampak sangat dia susah hati. Kesian aku tengok mak kerja sorang-sorang. Untuk siapa dia buat macam ni ?? untuk kami la bah.

tak sedar-sedar lagi ke pengorbanan  mak kau mai ??

And thats why, aku kena motivated diri, for mum, and my whole family. I need to change myself and then I can change my future.

well, kata orang, umur-umur 20an ni dah boleh kawin. Sebab itu waktu-waktu subur. Makcik waktu subur adalah hari ke 14 selepas datang bulan bah? tapi KAWIN..??
I nak cowok Hindustan.

Mau kawin, nak yang baik alim, pandai mengaji, tak tinggal solat, warak, yang boleh bimbing dan membawa kita, jalan  ke  syurga serta menjadi ayah yang mithali untuk bakal anak-anak. Macam mana nak dapat calon suami macam tu. Doa kan. but aku pun kena berubah bah.

kesimpulannya, aku bukan lagi budak-budak, aku ada akal, aku patut tahu mana apa yang aku buat, yang tidah menyalahi undang-undang, hukum agama dan melukakan perasaan orang lain mahu pun diri sendiri. aku kena berpikir lebih matang, bukan ingat nak skep je pagi-pagi. ish2x mai mai..

0 ulasan: